ونتیلاتور آمبولانسی

ونتیلاتور آمبولانسی

ونتیلاتور آمبولانسی

دستگاه تنفس مصنوعی یا همان ونتیلاور ( ventilator) آمبولانسی به دستگاهی گفته می‌شود که عمل تنفس را برای بیماران بهبود می‌دهد. بیمارانی که دارای مشکلات تنفسی به صورت موقت یا دائم هستند، می‌توانند با کمک این دستگاه به راحتی دم و بازدم داشته باشند. این مقاله در نظر دارد درباره ونتیلاتور آمبولانسی با مخاطب این صفحه به گفتگو بنشیند.

ونتیلاتور آمبولانسی

ونتیلاتور آمبولانسی چیست و چگونه کار می‌کند؟

این دستگاه در آمبولانس‌ خصوصی موجود می‌باشد. چنانچه شخص بیمار از ناحیه تنفسی دچار مشکل شده باشد، با کمک این دستگاه به او کمک می‌شود تا رسیدن به بیمارستان امنیت سلامتی وی تامین شود .

طرز کار این دستگاه بدین نحو است که هوا را در داخل شش‌ها می‌ دمد و لحظه ای کوتاه اکسیژن را در ریه نگاه می دارد و بازدم انجام می شود. شروع عملیات تنفس مصنوعی با جاگذاری لوله تنفس در دهان بیمار انجام می شود. سپس با کمک تراشه ها و ریزپردازنده های دیگر این عمل به راحتی ادامه پیدا می کند. اکسیژن لازم در اختیار فرد بیمار یا مصدوم قرار می گیرد. این درحالی است که اگر بیمار با خودرویی غیر از آمبولانس به بیماستان اعزام شود، چه بسا از نظر تنفسی برای او مشکلات و خطرات جانی غیرقابل جبرانی را فراهم آورد.

ونیلاتور آمبولانسی و تمامی تجهیزات به کار رفته در داخل آمبولانس  دارای گارانتی و ضمانت نامه کیفی می باشند. پرسنل آشنایی کامل با نحوه به کارانداختن این دستگاه داشته و می توانند در وقت لزوم از آن استفاده کنند.

ونتیلاتور آمبولانسی چیست و چگونه کار می‌کند؟

ونیتلاتور آمبولانسی در چه تیپ از خودروهای سلامت موجود می باشد؟

تیپ بی :

در آمبولانس تیپ ب برای جابجایی بیمار و درمان های پیشرفته تجیهزات خاصی درنظر گرفته شده است که یکی از این موارد، ونتیلاتور آمبولانسی است. چنانچه مقالات ما را دنبال کرده باشید، می دانید، دراین تیپ از آمبولانس، تجهیزات چهارگانه وعمده موجود می باشد. این تجهیزات عمده عبارتند از : کپسول اکسیژن، برانکارد، کیف احیاء و ساکشن. علاوه بر این موارد، مجهز به شوک و دیگر لوازم حیاتی نظیر پمپ سرم و سرنگ، ونتیلاتور، و غیر می باشد.

تیپ سی :

این آمبولانس ها از امکانات بسیار بهتری نسبت به تیپ های دیگر می باشد. به طوری که ونتیلاتور آمبولانسی و ای سی یو و سی سی یو نیز در این خودروها موجود می باشد. این سه دستگاه فوق تخصصی می تواند آمبولانس را به صورت یک بیمارستان کوچک قابل حمل تبدیل کند.

قابل ذکر است ونتیلاتور آمبولانسی دستگاهی است با قابلیت جابجایی آسان که با برق باطری به کار می افتد و دارای دو مد حجمی و فشاری است . از امتیارات این دستگاه می شود به تنظیم تنفس درست و نرخ دم و بازدم و مشخص کردن مقدار پیپ اشاره کرد.

آشنایی با مراحل فعالیت ونتیلاتور آمبولانسی :

از جمله گام های ونتیلاتور آمبولانسی که می توان به آنها اشاره نمود عبارتند از :

گام اول :

مرور وضعیت تنفس بیمار و گرفتن نبض

گام دوم :

مسیر تنفس بررسی می شود. چنانچه مایع یا جسم خارجی مشاهده شود، تخلیه می گردد.

گام سوم:

در دستگاه دریچه ای است موسوم به Patient Breathing Circuit . این دریچه نشانه دار می باشد. آن را بازکرده و Patient Circuit را مانند شکل به دستگاه متصل می کنیم. مدت زمان انجام این کار نباید بیشتر از سی ثانیه طول بکشد.

گام چهارم:

در این مرحله وسایلی که مربوط به تنفس می باشد باید در جای خود قرار بگیرند. ابتدا ET Tube را انتخاب می شود . استفاده از ماسک در اولویت دوم است. زیرا ات تیوب نشتی هوا در اطراف ماسک را کاهش می دهد . مگر زمانی تنفس را با ماسک شروع می شود که زمان کافی در اختیار نباشد.

گام پنجم:

در این قسمت از کار، سر دیگر Patient Circuit را به ET Tube یا ماسک متصل می کنیم. باید توجه نمود که هرگز از ماسک های دارای فیلتر استفاده نشود زیرا این نوع ماسک ها حجم نفس مصنوعی را کاهش می دهند.

گام ششم:

دستگاه را روشن می کنیم.

گام هفتم:

سر باید رو به عقب، چانه به بالا و مسیر عبور هوا را باز نگه داشته می شود.

ونیتلاتور آمبولانسی در چه تیپ از خودروهای سلامت موجود می باشد؟

جمع بندی

در این مقاله سعی شد تا مخاطب را با دستگاه ونتیلاتور آمبولانسی آشنا کنیم. وجود این دستگاه و کمک‌رسانی به تنفس و کاهش خطرات جانی بیمار دلیل خوبی است برای این که بیماران خود را تنها با آمبولانس به مراکز درمانی انتقال دهیم.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای

آخرین مطالب