آشنایی با انواع خونریزی خارجی و کنترل آن

آشنایی با انواع خونریزی خارجی و کنترل آن

انواع خونریزی خارجی

آشنایی با انواع خونریزی خارجی External bleeding می تواند کمک بزرگی برای فرد مجروح و سانحه دیده قلمداد شود. در هنگام بروز تصادفات یا سوانح حتی در منزل یا محیط کار آشنایی با این مقوله می تواند هر چه سریعتر خون را بند آورد و از افت فشار خون جلوگیری کرد. باید توجه داشت اگر خونریزی را به سرعت بند نیاورد، امکان دارد فرد مجروح دچار شوک هیپوولمیک شود. این شوک اگر کنترل نشود می تواند کشنده نیز باشد. این شوک بر اثر از دست رفتن حجم خون اتفاق می افتد. لذا اگر با این مقوله آشنا نیستید، این متن می تواند فرصتی باشد که بتوانید آن را فرا بگیرید.

انواع مختلف خونریزی خارجی

انواع خونریزی خارجی را می توان به این سه دسته تقسیم کرد:

خونریزی سرخرگی،

سیاهرگی،

مویرگی.

در تعریف انواع خونریزی باید گفت، هر گاه سرخرگ، سیاهرگ و مویرگ دچار پارگی شود و خون از پوست به بیرون تراوش کند، خونریزی خارجی اتفاق افتاده است. هر یک از این موارد اگر دچار شدت خونریزی شود، ممکن است مشکلات بیشتری رخ بدهد. لذا اقدامات سریع و اصولی می تواند از حجم خسارات کم کند.

تفاوت انواع خونریزی خارجی را بهتر بشناسیم!

انواع خونریزی خارجی با هم تفاوت هایی دارند. به عنوان مثال در خونریزی سرخرگ ها مشاهده می شود که خون با فشار از رگ بیرون می زند . اما وقتی سیاهرگ پاره شده باشد، جریان خروج خون از بدن کند و به صورت چکه ای است. در خونریزی مویرگی نیز که خفیف ترین نوع خونریزی است کنترل کردن آن بسیار آسان است.

 

تفاوت انواع خونریزی خارجی1

اطلاعاتی درباره خونریزی سرخرگی

در انواع خونریزی خارجی، شدیدترین نوع آن خونریزی سرخرگی است. این نوع خونریزی معمولا از آسیب اندام ها و عروق اصلی ناشی می شود. رنگ خون به دلیل حمل اکسیژن قرمز روشن است و با فشار از ناحیه زخم به بیرون تراوش می کند. کنترل این گونه خونریزی ها سخت است و نیاز به تجربه و آموزش دارد. لذا پیشنهاد می کنیم اگر در محیط کار یا منزل کسی دچار این سانحه شد، حتما با آمبولانس خصوصی تماس بگیرید. تکنسین های فوریت های پزشکی در اسرع وقت به بالین فرد مجروح آمده و خیلی سریع جلوی خونریزی سرخرگی را می گیرند.

معمولا برای کنترل انواع خونریزی خارجی به ویژه از نوع سرخرگی با حفظ خونسردی و نکات بهداشتی، سعی می شود تا با گاز استریل و پانسمان روی زخم خوب پوشانده شود. در این موقع کمی محل زخم را فشار بدهید. اگر سرخرگ دست یا پا دچار پارگی شده باشد، بالا نگه داشتن عضو می تواند مفید باشد.

خونریزی سیاهرگی چیست؟

یکی دیگر از انواع خونریزی خارجی، خونریزی سیاهرگی است. در این نوع خونریزی شدت از دست رفتن خون کمتر است. با این همه اگر سطح از دست رفتن خون زیاد باشد می تواند آسیب زننده باشد.لذا بهترین کار در این زمان، تماس با اورژانس است. تیم اورژانس خصوصی می تواند با وسایل و ابزار پزشکی که در اختیار دارند، در روند بهبود حال بیمار موثر واقع شوند. برای درمان این نوع خونریزی باید محل بریده شده را با گاز و پانسمان تمیز فشار داد تا جلوی ریزش خون گرفته شود. بالانگه داشتن اندام بریده شده بالاتر از قلب نیز کمک کننده خواهد بود.

در زمان خونریزی مویرگی چه باید کرد؟

خونریزگی مویرگی که از انواع خونریزی خارجی است، در سطحی است که امدادگر می تواند خیلی راحت آن را برطرف کند. مویرگ ها نزدیک به سطح پوست هستند. هر چند که بیشتر افراد این نوع خونریزی را تجربه کرده اند ولی کنترل آن کار سختی نیست و هر کسی می داند در چنین مواقعی چه باید بکند. این اقدامات می تواند مفید واقع شود:

نخست زخم را با آب و صابون شسته و محل را از هر نوع آلودگی پاک کنید. این عمل از بروز عفونت جلوگیری می کند. با پوشیدن دستکش ، پانسمان را روی محل بریدگی قرار داده و آن را فشار بدهید. معمولا با این کار ریزش خون بند آمده و دیگر نیازی به حضور پزشک و امدادگر نیست.

در هر صورت اگر در انواع خونریزی خارجی متوجه شدید، فرد مصدوم با این که خونریزی اش متوقف شده است، اما دچار سرگیجه و تهوع است، حتما به اورژانس پیش بیمارستانی خبر بدهید. زیرا این علائم نشان دهنده وجود یک مشکل جدی است و باید به صورت حرفه ای با آن مواجه شد.

 

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۴.۸ از ۵
از مجموع ۱۱۹ رای

آخرین مطالب